2014. február 22., szombat

Pampuska fokhagymásan


Ciróka-maróka, mit főztél Katóka? 
Főztem babocskát, sütöttem pampuskát, 
ide tettem-oda tettem, 
utoljára jól megettem: 
Hammm! 

Igazán egyszerű elkészíteni, annál is egyszerűbb eltüntetni! :D
Úgy jár rá az ember, mint  maci a mézre ;)
Levesek mellé vagy után is, szívből ajánlom!


Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 dl meleg víz
fél kocka élesztő
1 ek. cukor
2 ek. olaj
1 tk. só

kence:
1 ek. olaj
1 ek. tejföl
1 kk. só
4 gerezd zúzott fokhagyma
pár csepp citrom


Elkészítés:
A langyos vízben elkeverjük a cukrot, egy evőkanálnyi lisztet,
majd belemorzsoljuk az élesztőt.
Felfuttatjuk.
Ezután a többi liszthez öntjük, hozzáadjuk a sót, az olajat és jól összegyúrjuk ill. megdagasztjuk.
Kb. egy órát kelesztjük meleg helyen, ezt követően ismét dagasztjuk.
Lisztezett deszkán kisebb gombócokat formázunk a tésztából,  olajjal kikent formába tesszük Őket.


15 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 175 C°-on sütjük.
Húsz perc múlva kiemeljük a sütőből, lekenjük a kencével és
további 2 percig sütjük.
Kivéve a sütőből, némi pihentetés után fogyasztjuk :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése